“The terrible two’s”

Hej bästa du,
Den senaste veckan har varit tuff här hemma, det har varit tufft eftersom vår lilla tjej har gått in i “två års trottsen”. Jag tycker egentligen inte om det uttrycket men jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det – för det är verkligen tufft, för oss alla.

Celina spenderar sina dagar 50% extremt glad och kärleksfull och de andra 50% får hon otroliga utbrott, såna utbrott som jag aldrig har upplevt tidigare – hon går från 0 till 100 på 0,01 sekunder. Hon blir upprörd för att hon har fel tröja på sig (helt plötsligt) eller för att hon vill ha mjölk istället för vatten (även om hon tydligt bad mig om vatten). Hon has också börjat visa avundsjuka när jag riktar min uppmärksamhet mot Wincent, vilket hon inte gjort tidigare. Det är inte så att hon är elak mot honom eller får utbrott men jag kan se att hon blir ledsen, och det gör så ont i hjärtat.

Jag hatar när hon har det svårt, jag har inget emot utbrotten alls, jag är nästan immun mot hennes skrik efter koliken, men jag hatar att se henne kämpa med hennes känslor så här, jag försöker göra allt jag kan för att underlätta för henne, jag förbereder henne på vad vi ska göra noga, frågar alltid henne vad HON vill att vi ska göra idag och så vidare, men jag känner mig lite vilsen i allt, som att jag inte riktigt kan hjälpa henne med det här … Så min fråga till er är – hur gjorde du/ni? har du några tips som kan hjälpa mig att hjälpa henne? något som fungerade för dig/er? inte för att få stopp på hennes utbrott (för de kommer att fortsätta oavsett) men bara något tips om hur jag kan göra denna perioden så lätt som möjligt för henne. Tusen tack på förhand ❤


Hi hun,
This past week as been rough, it’s been rough because our little girl has entered the “terrible twos”. I don’t really like that expression but I honestly don’t know what else to call it – because it is indeed terrible. for all of us.

Celina is spending her days 50% extremely happy and loving and the other 50% she’s throwing tantrums like I’ve never experienced before – she goes off from 0 to 100 in 0,01 seconds. She gets upset because she has the wrong shirt on (all of a sudden) or because she wants milk instead of water (even though she clearly asked me for water. She’s also starting to get jealous of Wincent if he’s getting my attention instead of her, it’s not like she’s mean to him or anything but I can tell that she gets upset and thats new.

I hate when she’s having a hard time, I don’t mind the tantrums at all, I’m almost immune to her screams after the colic, but I hate seeing her struggle with her emotions like this, I’m trying to do everything I can to help her, to prepare her for whats up next, ask her what SHE wants us to do and so on, but I feel lost, I can’t really help her with this… So my question to you is – how did you do? do you have anything that could help me, help her? anything that worked for you? Not to stop the tantrums (because they will keep coming) but just any tips on how I can make this period as easy as possible for her.

When she’s happy she’s the most happy I’ve ever seen her though

Xo

4 thoughts on ““The terrible two’s”

 1. Hej, vill bara säga att åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Är i princip samma situation, har en tjej på 2år 3mån och en liten kille på 4mån. Vår fantastiska tjej hamnar dessvärre i andra hand ibland när lillebror behöver mig men hon har blivit bättre och bättre på att hantera det. Försöker inkludera henne så mycket jag kan när det gäller lillebror vilket verkar underlätta för henne. Och utbrotten som kommer ibland, herregud! Det kommer att gå över och bli bättre och lättare och tills dess tänker jag att det är bra att hon visar sina känslor!
  Kram

  Like

  1. Hej fina du, det är svårt… mycket svårare än jag trodde att ge båda den uppmärksamhet de förtjänar (vilket är all uppmärksamhet i världen) men jag tycker det blir lättare desto äldre wincent blir och tänk sen när dom kan börja ge varandra ordentlig uppmärksamhet 😀 ❤ vilken lycka! Jag köpte faktiskt en kill baby born till Celina innan wincent föddes för att hon skulle känna att hon också var med, att vi kunde "leka" med bebisarna tillsammans och det har funkat toppen tills nu, för nu vill hon mer dansa med henne eller att jag ska bära henne osv, så fort jag sätter ner wincent vill hon att jag bär henne i stället… det gör så ont i hjärtat, som att hon gått och väntat på att mina armar ska vara lediga åt henne igen 😦

   tusen tack för att du delade med dig, det är alltid skönt att veta att man inte är ensam ❤

   Like

 2. Hi there! I have three little ones 4,3 &1) and when I had my first I discovered a little ‘theory’ that I wrote down on sticky notes and put on a kitchen cupboard door…don’t get me wrong; it’s not always easy to follow and if you’re tired or struggling yourself with your own emotions it’s hard! However it helps every now and again to remind me I’m the grown up and I need to help him navigate what he’s feeling… 1: Stay CONNECTED (wether that’s phyicsally holding/touching or just talking to them)
  2: COMMUNICATE (give them words that they could assign to their feelings “I’m sorry you’re feeling…” “I can see that …made you feel sad/frustrated” etc often they don’t have any vocabulary to support what they’re going through and it Hels loads
  3: Be PRESENT (get down to their level, remind them that whatever they’re feeling they are not alone and we as parents are standing alongside them.
  This is a tough journey fir all concerned and though it gets easier once they can talk fluently it still goes through stages. My 4 year old started school in September and it’s bedn such a rollercoaster emotions wise🙈 Best wishes to you guys: you’re doing an epic job 🙌🏻

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s